Saimme sitten kuitenkin kolmannelta varasijalta paikan Lohjan jälkikokeisiin.

Aamulla kokeet alkoivat jäljellä, sitten oli vuorossa esineruutu ja päivän lopuksi tottis. Saimme Kallen kanssa numeron 8, joka oli toiseksi viimeinen koirakko. Odottelua siis riitti ennen kuin pääsimme jäljelle. Jälki nro 8 oli niin sanotun ykköskokoontumisen vieressä, johon sitten ajoimme takaisin kun muut edellä olevat olivat lähteneet omille jäjilleen.

Seuraamissuora

Janalla Kalle eteni hyvin ja nosti jäljen hiukan ennen viimeistä janamerkkiä. Kaarsi sitten hiukan takaisinpäin ja lähti jäljestämään. Ennen tätä kyllä nosti koipea noin keskivaiheella janaa arghh..

Noh, jäljelle siis päästiin ja koska tuomarin ääntä ei perästä kuulunut tiesin, että olimme oikeassa suunnassa. Ensimmäinen keppi tuli aika pian ja heti sen jälkeen ehkä noin 30 metriä Kalle nosti kirsun ylös ja nuuski ilmaa kolmeen eri kertaan. Tästä sitten jatkettiin ja kas kummaa poika lähti kaartamaan takaisin janalla tien myötäisesti ja kohta olimmekin takaisin janalla. Tästä sitten ei muuta kuin uudestaan Kalle jäljelle. Jatkoimme tästä omaa jo tallattua jälkeämme ja tarkoituksena oli , että poika saisi jäljestä uuden hajun.  Näin ei kuitenkaan käynyt vaan kohta olimme taas tulossa kohti janaa argh.. tässä vaiheessa ajattelin, että no niin tässä taitaakin käydä niin, että ehdinkin sinne anopin synttäreille kello yhdeksi.
 
Sitten kolmas ja uusi yritys. Otin uuden linjan ja menin janan yli ja ajattelin kokeilla Kallen kanssa joko nostaisi jäljen syvemmältä metsästä oikealta sieltä kohtaa missä emme vielä ole tallanneet metsää.
Pääsimme jonkun verran eteenpäin ja annoin Kallen haistella jo löydettyä 1 keppiä samalla hokien etsi sanaa ja yrittäen kertoa pojalle, että tätä hajua pitäisi jäljestää. Stten päästiin Kallen etenemään ja etsimään jälkeä ja kas kummaa jonkin aikaa kun etenimme kutakuinkin suoraan s Kalle alkoi haistella ja löysi jäljen ja kohta sitten löytyi keppi numero 2. Hieno homma jee
Kakkoskepin jälkeen Kallella oli helppo pysyä oikealla jäljelle ja  kaikki kepit löytyivät hienosti mukaan lukien 6 keppi.
Vaikka alku olikin aika haasteellinen päästiin siis sitten kuitenkin maaliin hienosti.
Kaikki 6 keppiä siis saatiin nostettua jäljeltä ja kun janalta meni 6 pistettä pissatauosta ja jäljen ylityksestä (pissapaikan kohdasta meni itse jälki) saimme kasaan jäljeltä 164 pistettä.
 
Henkilöryhmässä
 
 
Esineruudussa Kalle toimi halukkaasti ja nosti kaksi esinettä aika mukavassa ajassa. Kaksi pistettä vähennettiin ohjaajan mokailusta, joten esineruudusta 28 pojoa. Maastopisteet yhteensä 192 pojoa.
 
Edessä tarkkana
 
 
Tottiksessa olimmekin sitten viimeisenä parina suorittamassa. Kaavio kentällä ei ollut aivan sellainen mihin olen ainakin itse tottunut. Pitkä suora oli lähempänä makuulla olevaa koiraa niin, että paikalla makaava koira oli vasemmalla puolella suorittavaa koirakkoa ja sitten lyhyt suora oli pitkän suoran oikealla puolella. Lyhyen suoran oikealla puolella oli sitten henkilöryhmä. En tiedä oliko ihan sääntöjen mukainen, mutta tällä kertaa mentiin näin.
 
1.       Seuraamisen ensimmäisellä suoralla muutama herpaantuminen (väljää), muuten ihan ok, paitsi että painosti  hiukan ohjaajaa. Liike hyvä.
2.       Liikkeestä istuminen taisi olla hyvä (ei muista enää). Teki liikkeen kutakuinkin nopeasti. Tästä muuten tuli kaksoiskäsky minulta eli sellainen vartaloapu, josta tuomari rokotti.
3.       Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, loppusosuus plörinäksi kun juostessaan hoksasi toisen koiran niin lähellä, että ajatus katkesi ja eteentuleminen meni ihan plörinäksi, arvosana tyydyttävä.
4.       Liikkeestä seisominen erinomainen (tämä menikin tosi hyvin, tosin tuomari putosi kartalta, koska sanoi liikkeen jälkeen, että seisominen jäi tekemättä ?? autss.. kenttähenkilö puisteli päätään ja minä vakuuttelin, että juurihan me se tehtiin.. haloo???).
5.       Tästä sitten jatkettiin tasamaanoutoon. Lähti hyvin ja otti kapulan, mutta palatessa alkoi esittelemään itseään ja kapulaa ja jouduin antamaan toisen käskyn luovutukseen. Luovutus kaukana. Tämä taisi olla tyydyttävä ?
6.       Hyppynouto lähti hyvin haki kapulan, kosketti kuitenkin estettä mennen/tullen. Toi kapulan suht koht eteen hyvin pienellä nälväämiselle. Arvosana hyvä.
7.       A-este nouto, Kalle lähti hyvin ja nouti kapulan mennen tullen ja tuli aikas hyvin eteen hyvin pientä mälvimistä. Arvosana hyvä.
8.       Eteenmeno, valmistelevassa osuudessa koira olisi voinut olla tiiviimpi, lähti hyvin käskyn saatuaan melko suoraan ja käskyn saatuaan kääntyi ja meni maahan hitaasti. Tästä arvosana hyvä.
9.       Paikallaanmakuu, puutteellinen, toisen koiran luokse tulossa lähti suorittavan koiran perään. Onneksi mitään ei sitten tapahtunut (Virpi oli parina ja sai homman hyvin haltuun) ja käskystä Kalle tuli luokseni.  Liike puutteellinen.
10.   Loppupisteet 70 eli just koulariin riittävä.
 
 
Loppupisteet Kallella: II tulos 192/70 yhteensä 262  ja kolmas sija.
Maasto meni tosi hyvin, mutta tottiksessa meillä on töitä. Paikalla makuun häiriötä pitää nostaa, sieltä ei ylös tulla meni ohi sitten vaikka elefantti. Enemmän häiriötä pitää edelleen treenata sekä perusasentojen parantamista myös eli kaikkea pientä viilaamista löytyy vielä kuinka paljon.  Tunnetila on Kallella erittäin hyvä tottiksessa ja siihen olenkin tosi tyytyväinen. Toki sitäkin pitää treenata ja ylläpitää koko ajan. Sitten tietty vielä esineruutu treeniä jatketaan sekä jälkeä eli hommia löytyy vielä siis rutkasti.
 
Eteenlähetys
 
 
Kokeissa oli mukana myös Sonja ja Robban. Maastosta löytyi 4 keppiä ja koska esineruudusta ei tullut tarpeeksi pisteitä jatkoon Sonja keskeytti kokeen.  Kyllä se tulos sieltä vielä tulee, joten tsemppiä rutkasti seuraavaan kertaan.  
 
Kokeissa oli mukana myös Laamasen Virpi ja Besserwisser, jotka saivat I tuloksen ja tulivat kokeissa toiseksi. Onnea vielä Virpi ja toinen Hönö