Äiitenpäivä meni leppoisasti. Muutama vieras tai no ei nyt niin vieras vaan anoppi ja pari muuta sukulaista kävi yhdistetyllä Jessen synttäri ja äitienpäivä kahveille. Aurinko paistoi mukavasti ja lämmintä piisasi. Mahtava ilma kun vertaa lauantaiseen.

Siivosin pikkasen patiota ja tuulettelin petivaatteita. Koiruudet köllötteli patiolla ja kumpikin nautti mukavasta ilmasta ja pienestä tuulenvireestä. Patio on aidattu koiruuksien takia, etteivät lähtisi ihan niin helposti pihan aidalle riekkumaan ja vahtimaan ohikulkijoita. Hiekkatie mikä vie ylös metsään on noin 5 metrin päässä meidän aitaa, joka on about noin 1,2 metriä korkea.  Sisäaita ei ole edes sitäkään. Hyvin koirat patiolla pysyy eivätkä lähde ulommalle aidalle riekkumaan eivätkä muutenkaan hauku jos/kun ihmisiä kävelee tiellä.

Toiset koirat ovat sitten toinen asia. Kallea ei voi jättää patiolle ollenkaan yksinään. Tiitua eivät koiratkaan hetkauta, jolleivat tule sitten ihan meidän aidan viereen. Eilen sitten kattelin kun ylhäältä alas tätä hiekkatietä käveli nainen sakemannauroksen kanssa. Laitoin heti Kallen sisään ja jäätiin Tiitun kanssa patiolle siivomaan.  Ulkopuolelle aidan viereen olen istuttanut sireenin joka on tällä hetkellä noin metrin korkuinen.  Sireenissä on tällä hetkellä valtavasti nuppuja ja sireeni on tosi kauniin näköinen. Olen suojannut sen pienellä aidalla, mutta tämäkään ei näköjään auta sillä muutama koiranomistaja antaa häikäilemättömästi piskinsä nostaa jalkaa tähän aidattaan sireeniin.  Voi perk...  että ottaa päähän!!  No arvata saattoi, että tämä sakemannin omistaja antoi hurttansa nostaa koipeaan sireeniin..  pääsin tosin huutamaan naiselle ja Tiitukin päätti nostaa metakan moisesta käytöksestä. Tulipa mammalle kiire vetää hurttansa pois. Tosin mitään anteeksipyyntöä ei kuulunut. Tosin voiko sitä edes odottaakaan moiselta henkilöltä !!???

Mummot ja mammat kun olivat lähteneet päätin lähteä Kallen kanssa treenailemaan Ojankoon. Ojangossa oli muutama agility ihminen ja uros tervu treenaili kolmennalle tokokentällä.

Otin Kallen kanssa kentälle menoa. Kuumana kävi heti vaikka en sitä sponssannut yhtään. Tietää ja tuntee paikan niin nousee jo siitä. Portista sisään mentiin sivukäskyllä ja suunnattiin kohti kuviteltua viivaa. Viivalla tönötettiin ja sitten palkka kontaktista..  hyvin meni. Sitten otin Kallella seuraamista noin 4 metriä, käännös vasempaan, seuraamista 4 meträ ja taasen käännös vasempaan ja sitten taas palkka.  Aikas hyvä paikka oli pojalla nyt seuraamisessa. Tätä otettiin muutama kerta ja annas olla....  tervu-uros päätti lähteä kolmannelta kentältä meitä komentelemaan. Perk...  le että otti hattuun ja niin samperisti...  tervu tuli siihen toiselle kentälle about 1o metrin päähän kun päästiin sellaiset kiroilut, että mummotkin kääntyisi haudassaan. Siihen stoppas tervu-uros tulonsa ja kun vielä päästin muutaman valitun kirosanan oikein vihaisella äänellä päätti uros, että ehkä sittenkään kannata tonne mennä. Onneksi Kalle ei ollut tästä moksiskaan vaan jatkettiin sitten treenaamista muina miehinä. Otettin sitten vielä luoksetuloa patukka palkkana ja eteenmenoa. Muutama pidätreeni ja sitten homma olikin siinä. About puolituntia ja koko treeni oli siinä sisältyen vielä pienen pissatauon.

Voi että voi joskus ottaa pannuun noin holtittomat ei hanskassa olevat koirat..  tervun omistaja kyllä kiitteli mua kun sain hänen koiransa palaamaan takaisin argh..... mutta silti viilsi takaraivoon ja otti päähän koko homma, sillä muistoissa oli vielä perjantainen tapahtuma. Ollin nimittäin perjantaina Haltialassa koirien kanssa lenkkeilemässä ja siellä tuli noin 150 metristä joku sekarotuinen uros (Kallen kokoinen) meitä kohti kun huomas Tiitun ja Kallen. Uros ei kuunnellut omistajaansa ei sitten ollenkaan.  Otin Tiitun kanssa takapakkia kun uros alkoi olemaan aika lähellä. Kalle seisoa tönötti ja tuijotti urosta joka vaan tyhmä lähestyi ja lähestyi Kallea. Loppujen lopuksi oltiin Tiitun kanssa noin 30 metrin päästä näistä uroksista jotka tuijottivat toisiaan ison ojan yli.  Loppujen lopuksi noin 3 minuutin jälkeen Kalle päätti mennä ojan yli. No siinä äijät sitten patsastelivat ja käytiin aikamoista henkistä tahtojentaistelua kuka tässä on oikein kuka. Tässä vaiheessa oli ottanut taasen lisää välimatkaa Kalleen ja nyt oltiin Tiitun kanssa noin 60 metrin päässä. En osaa sanoa montako minuuttia urokset toisiaan tujottivat ja tönöttivät ja hiukkasen alkoi tuntua pattitilanteelta. Itse en uskaltanut lähteä koiria kohti sillä Kalle olisi silloin saanut multa tukea ja siinä olisi sitten ollut matsin paikka. Vieraan uroksen omistaja huusi muutamia minuutteja omaansa, mutta tässä vaiheessa uros ei voinut kyllä enään liikahtaakaan. Loppujen lopuksi tilanne raukesi sillä, että uroksen omistaja tuli juoksujalkaa hakemaan hurttaansa pois. Vieras uros helpottuneen oloisena meni omistajaansa vastaan kun tämä oli noin 8 metrin päästä koiruuksista. Kalle heräsi kuin transsista ja samalla huusin sitä. Lähti tulemaan heti meidän luo ja sain tässä vaiheessa Kallen kiinni, mutta mitäs teki tää vieras uros...  ei antanutkaan ottaa itseään kiinni vaan lähti uudestaan tulemaan meitä kohti. Prkle....  siinä vaiheessa huusin rva omistajalle, että ei kannattaisi pitää koiraansa vapaana jos se kerran ei tottele sua lainkaan.  Muutaman kerran urostaan yritti houkutella ja loppujen lopuksi sai sitten hurtan kiinni kun tämä meni ojaan juomaan vettä.  Onneksi mitään ei kuitenkaan tapahtunut, mutta voi perk..  että voi ottaa aivoon oikein kunnolla tälläiset tilanteet.

Tulihan nyt oikein vuodatettua sydämen kyllyydestä, mutta eikös tämä olekin vuodatus.net ??  Johan helpotti taasen Silmänisku