Ällö viikko ollut takana..  sikaharmaata, vettä satanut melkein joka päivä. Koiria saanut lenkittää pimeässä, märässä ja kurassa..  pask...  maista täytyy vaan sanoa. No onneksi tässä on enään kuukausi niin sitten alkaa taas päivät pidetä.

Viikon verran oli etelässä lunta ja töiden jälkeen olikin kiva hurttia lenkittää kun näki jotakin ja koirat pysyi vielä puhtaanakin.Tosin nyt kun kaikki lumet sulivat päästiin metsään tänään treenailee jälkeä.

Tiitun keppileikit

Oltiin tänään Veikkolassa Sonjan/Robbanin ja Erjan/Ellin kanssa. Tein omille koiruuksille janatreenejä. Kallelle kolme janaa ja Tiitulle kaksi janaa.  Kallelle ei ole paljoa janoja otettu ja on janalla käyttäytynyt hyvin rauhallisesti ja sen näköisenä, että mitähän tässä oikein ollaan tekemässä?? No nyt ollaan otettu janatreenejä muutamia kertoja ja tänään näki, että Kalle oli saanut ahaa-elämyksen sillä hommassa oli selvästi jo tekemisen makua.  Janat menivät aika mukavasti ja saatiin otettu pituuttakin niihin mukavasti.  Yhden kerran otti takajäljen, korjautin sen samalla lailla kun Tiitullakin teen. Hyvin Kalle kääntyi ja korjasi suunnan ja sitten mentiin. Vauhtia ja intoa jäljestämiseen on pojalle tullut aika tavalla ja nykyään joudunkin jo roikkumaan ja jarruttamaan poikaa aika tavalla, jotta ei lähtisi hönkyilemään vaan jäljestäisi tarkasti. Tarkkaan poika kyllä jäljen ottaa, mutta saisi olla rauhallisempi. Täytyy seuraavalla kerralla ottaa pituutta jälkeen sillä nyt ollaan otettu aika lyhyitä jälkiä. Kaikki kepit poika ilmaisi hienosti, joten mukavaa on tästä taasen jatkaa eteenpäin.

Tiitulla otin kaksi janaa. Eka noin 20 metriä, meni takajäljelle, mutta itse korjasi ja sitten mentiin aika lujaa ja hyvin Tiitumaisesti. Lyhyt jälki, jonka päässä keppi joka nousi tytöllä hienosti. Toinen jana jo pitempi, oliskos ollut about 35-40 metriä. Tässä jouduin kerraan korjaamaan kun lähti ottamaan liikaa vasemmalle, hyvin sitten korjasi, nosti jäljen ja lähti heti oikeaan suuntaan. Sitten mentiin taas aika hilpakkaa kallioisessa maastossa, jossa oli kuitenkin aika hyvin sammalta. Lyhyt jälki ja ainoa keppi jljen päässä nousi taasen hienosti. Nyt on Tiitu kaikissa treeneissä nostanut kepit hienosti, jospa sama into keppeihin säilyisi myös jatkossa.

Ollaan otettu Tytsän kanssa kapulan kanssa vaan kivoja saalisviettileikkejä ja ollaan siinä tilanteessa, että olen saanut tytön noutamaan kapulan tasamaanoudossa. Kerran ollaan otettu myös estenouto ja se meni hienosti eli tytsällä ei ollut mitään pelkotiloja kapulaa kohden. Tällälailla nyt mennään tää talvi ja kevät noutojen suhteen..  saalisviettiä hyväksi käyttäen korkeassa vireessä tehdään noudot ja katsotaan sitten miten homma pelittää keväällä.

Huomenna mennään sitten taasen treenailee Kallen ja Tiitun kanssa noutoja ja hyppyjä kun kerran ovat luvanneet kauniita ilmojakin tänne etelään.. jopa siis auringon paistetta ;-)

Täytyy yrittää jospa saisi jotain uusia kuviakin otettua!