Oltiin ottamassa tottistreenejä eilen illalla Talissa.  Muitakin hovarontteja oli paikalla, toko-ryhmä treenaili varmaankin Terkvikseen tokoon sekä Erja/Elli ja Sonja kera Robbanin olivat paikalla.

Kallen treenit meni tosi hyvin. Saatiin hyvin häiriötä toko-ryhmän koirista. Kentälle mennessämme oli muutama koirakko portin pielessä ja sain hyvin Kallen viritettyä vaikka niin lähellä siinä olivat.  Poika ei ollut moksiskaan muista ja pystyi keskittymään hyvin ja hyvin kontaktissa.

Otettiin ekana pitkä suora mukana juoksu ja hidas kävely. Juoksussa Kalle tuppaa nousemaan ja napsii, napsii...  tällä kertaa taisi tulla vain muutama napsahdus ;-). 

Jäävät liikkeet on ollu etenkin kentällä vielä aika vaikeita Kallelle ja nyt vihdoin ja viimein ohjaaja on saanut sen verran ymmärrystä miksi ne niin vaikeita on ollut, huoh....  Kalle on ehdollistunut niin vahvasti patukkaan seuraamisessa, etten ainakaan vielä sitä voi palkata jäävissä patukalla. Haloo..... sanoo Kalle..  patukkahan tarkoittaa seuraamista, eikä mitään muuta... on se niin mustavalkoinen poika että..   Cool

Eli jäävät siis otetaan vielä nannoilla. Eilen sekä liikkeestä istuminen että liikkeestä maahanmeno meni kumpikin hienosti. Kallella on aivan omintakeinen tyyli tehdä jäävät liikkeet, hih, hih..... tekee teknisesti liikkeet oikein ja pysähtyminen on aika nopea, mutta hassusti sitten niia taaksepäin ja itse liike on ainakin vielä hiukan hidas.  Tekee oikastaan aika tavalla liikkeet oman tempperamenttinsa mukaan.

Sitten otin luoksetuloa, jossa otan sekä palaamista koiran luo, että välillä tänne käskyllä.  Kalle juoksee aika kovaa kohti ja välillä tulee tunne, että päällehän se sieltä tulee, mutta aika hyvin on tuonkin nyt oppinut ja eilen tuli aika hyvin eteen. Tosin pikkasen sivussa, johtuen epätasaisesta maastosta..  kohtuullinen kuitenkin.

Sitten vietiin hra paikallaoloon, jossa ei ole ollut mitään ongelmia ja joka nytkin meni hienosti. Erja oli tarkkailemassa Kallen paikallamakuuta ja oli kuulemma tiiraillut kentän ulkopuolelle, jossa joku perhe oli kävelyllä vai mitä lienee tehnyt. Perheenpää oli vaan pitänyt mölyä siellä sen verran, että Kalle oli tutkaillit tartteeko siihen jotenkin puuttua. Pientä häiriötä saatiin myös kun Sonja ja Robban otti seuraamista kentällä. Mutta tosiaan ei mitään ongelmia.  Olen pitänyt Kallella aina liinaa paikallamakuutreeneissä, mutta nyt voisin jättää sen pois. Uusissa paikoissa sitä voisi käyttää jollei sitten ole apuohjaajaa paikalla, joka sitten korjaisi koiraa jos se meinaa sieltä ylös  nousta.

Sitten mentiin ottamaan harjoitus A-estettä ja siinä ei ollut ongelmia. Nyt tarttis sitten varmaan kokeilla Kallen kanssa korkeampaa estettä esim. Ojangossa on aika hyviä agility esteitä joissa olen Tiitua treenaillut.

Sitten koira autoon tauolle, jonka jälkeen otettiin Ellille toko seuraamista. Meikäläinen yritti toimia vanhasta muistista ohjaajana joka antaa luvan tekemiseen. Onko ohjaaja valmis?  Liikkeelle mars jne..   jotenkin hassua kun tokossa kerrotaan suunnat ja pysähtymiset kun ite on tottunut PK-tottikseen, jossa ohjaaja itse tietää ja tekee kaavion mukaan liikkeet.

Tokalla kierrokselle otin sitten kapulan pitämistä ja se meni hienosti.. nyt vaan lisää tätä treeniä ja välillä sitten kapulan nostamista. Heittämistä ei vielä tässä vaiheessa oteta vielä mukaan. Eilen kokeilin ja heti alkoi kapulan pureskelu.

Lopussa sitten otin Kallelle eteenmenon ruokakupilla. Taisi pojalla olla aikamoinen nälkä, koska en muista olisiko koskaan noin innokkaasti tehnyt eteenmenon.

Kiitos Kalleseni kivoista treeneistä Pusu 

Kaikki liikkeet meni hyvin ja selkeää edistystä on taasen tapahtunut pojan osaamisessa.