Yksi kesän lomareissusta tehtiin systereiden kanssa Pärnuseen. Talvella jo sovittu matka starttasi Tallinkin satamasta perjantaiaamusta. Loman yhtenä aktiviteettina oli Pärnun KV-näyttely, joka oli jo tutussa paikassa Stadion Raekulassa. Muuten sitten oli tarkoitus lomailla systereiden kanssa ja viettää aikaa tutustumalla Pärnuseen ja sen upeaan hiekkarantaan.

Kalle poseeraa Pärnussa

Lämmin tai oikeastaan kuuma sää suosi meitä koko viikonlopun aikana. Oli niin kuuma, että autokannen korkean lämmön takia koiria ei voinut jättää autoihin vaan koirat piti ottaa mukaan laivaan, mutta niiden kanssa sai olla vain ulkokannella. Hyvä että ilma oli niinkin lämmin sillä kannella olikin sitten aivan kohtalaista olla vaikka tuuli tuiversi avomerellä kyllä niin kovasti ja ilman pitkähihaista alkoi jo pikkasen vilu tulla.

Majoituksena meillä oli Kanali Villa niminen motelli/hostelli,josta oli vain muutama kortteli Ria maantielle ja näyttelyalueella vain noin muutamin minuutin ajomatkan päässä. Motelli oli tosi siisti ja omistajat vallan mainiota. Motellissa oli muutama koiraihminen ja sitten parisenkymmentä motoristia, jotka olivat tulleet Pärnuseen lomaileen ja siemailemaan paikallisia oluita .  Mahtavan rentoa porukkaa kaikenkaikkiaan. Ainoa miinus oli se, että pissalenkillä jokaisen talon kohdalla aitojen takaa hyökkäili joko pienempi tai isompi koira ja ulkoilu motellin lähellä oli välillä kyllä hyvinkin epämukavaa.  Käytiinkin sitten muutamin minuutin ajomatkan päässä olevalla aika hienolla metsäalueella lenkittämässä Kallea.

Itse näyttely tai hoffien kehä oli sitten ainakin tunnin myöhässä kun latvialaisen naistuomarin aika meni isojen karvaisten (pyrtsien ja muiden) koirien kopeloimisessa. Oli niin innoissaan ja tykkäsi selvästi näistä rauhallisista jättikoirista kun niiden kopeloimiseen laittoi niin paljon aikaa. Hoffit katsottiin sitten läpi sitäkin nopeammin. Kalle oli avoimessa ainoa koiruus ja sai erin, mutta siihen se sitten jäikin. Tai saatiin vara-cacib myös ja ihan ok arvostelu.

Näyttelyn jälkeen vietiin Kalle heti motellille ja me tytöt lähdettiin tutustumaan Pärnuseen. Käytiin ajelemassa hiukan keskustassa ja sitten lähdettiin isolle rannalle kävelemään. Pärnun ranta on tosi mahtava ja iso. Vesi oli tosi lämminta jollei jo melkein kuumaa. Ihanaa oli astella veden rajassa. Eipä tartte kauhean pitkälle lähteä jos rantaelämästä tykkää. Iltaisin rannalla on aina kova meno päällä ja rantadiscot sykkivät elämää kun nuoriso ja vähän vanhempikin käy siellä juhlimassa. Rannalla oli sekaisin nudeja ja uikkari tyyppejä. Iällä ei ollut väliä ja rannalla olikin ihan kaiken ikästä ja kokoista nudea .  Käytiin rantaravintolassa syömässä ja vietettin aikaa keskustassa kunnes oli aika lähteä hoitamaan Kallea.

Lauantai iltaa istuttiin hotellin patiolla ja kohta saatiinkin seuraksi kaksi mukavaa virolaista kundia, jotka olivat lomalla Pärnussa, mutta jotka tekivä töitä Suomessa. Mukavia tyyppejä, joidenka kanssa aika meni nopeasti. Onneksi Tuire osaa viroa, joten meillä oli kivasti tulkki mukana.  Kyllä saatiinkin nauraa erilaisille virolaisille sanoille, jotka tarkoittavat ihan jotain muuta suomeksi  .

Suununtaina lähdettiin ajamaan Tallinnaa kohti ja mukavasti päästiin satamaan ilman eksymistä. Nyt tiedänkin miksi viime kesänä ajettiin pikkasen väärin kun palattiin Saksasta.

Taasen jouduttiin ulkokannella, mutta tällä kertaa saatiin mukavat paikat kansiravintolan reunalta ja katoksen alta. Kalle makoili meidän jaloissa ja torkkui siellä tyytyväisenä. Pikkasen tarkkana piti olla kun koiria meni ohi muutoin otti ihan rauhallisesti. Alkumatka menikin ihan mainiosti kunnes alkoi satamaan. Porukalle tuli pikkasen kiire kun juoksivat sikana katoksen alle ja ilmassa oli hienoinen sählinkifiilis kun vanhemmat lapsineen ja  koirat omistajajineen yrittivät löytää suojaista paikkaa.  Kohta olikin ulkokannella hyvinkin väljää  .

Aurinkokansi

Mahtavan mukava reissu systereiden kanssa vaikka nyt ei näytelmissä mitään menestystä saavutettu.  Uusiksi sitten vaan vaikka ensi kesänä vai mitä tytöt ja Kalle ??

Kalle ja tytöt