Oltiin eilen kiirastorstaina taasen Suskin treeneissä. Kalle innokkaana poikana tuppaa edistamään ja seuraaminen on ollutkin viime kuukaudet pikkasen pannassa. Yritetään saada seuraamisen paikkaa paremmaksi parantamalla perusasentoa tekemällä paikallaan vasemmalle käännöksiä, jotta poika oppisi vielä paremmin käyttämään takapäätään ja tekemään täyskäännöksen oikeanmallisesti.

Otettiin eilen Kallen kanssa perusasentoja ja jääviä liikkeitä. Alussa palkkasin perusasenon tekemisestä nannalla, jotta koira ei olisi niin innokas (patukan kanssa hommasta ei tullut sitten yhtään mitään..koira ei ollut kuulolla ei sitten ollenkaan vaan hönötti, näykki, puri jne). Siirryin patukkapalkkaan heti kun Kalle alkoi ymmärtämään mistä tässä on oikein kysymys. Patukkakoirahan Kalle on ..  nannalla yleensä opetankin liikkeen tekniikan ja sitten kun liike alkaa hahmottumaan siirrymme siihen oikeaan palkkaan, jotta koiran tunnetila olisi oikea.  

Eilen perusasennot menivät aika hyvin ja oli aika siirtyä vaikeuttamaan asiaa. Viime kerralla Suskin treeneissä liike oli vielä aika kesken ja olikin tosi kiva kun Kalle oli edistynyt asiassa aika hyvin.

Jäävät liikkeet on vielä aivan kesken.  Tekee ne kyllä pienillä avuilla kun käytän nannaa palkkana, mutta nyt olen siirtynyt näissäkin liikkeissä lelupalkkaan (narupallo) ja pikkasen menee pojalla tekemiset jähmeeksi etenkin maahanmenossa kun saalisviettisena otuksena ei malta maahan mennä kunnolla. Tarvitsee selkeästi topakamman käskyn nyt kun palkkaa vaihdettiin.  Saatiin eilen kuitenkin hommaa eteenpäin..  vihdoin ja viimein Cool ja nyt päästään taasen treeneissä eteenpäin.

Treenit kestää yleensä pari tuntia ja itse on kentällä about 15-20 min, mutta muiden tekemisiä kun seurailee niin niistä oppii tosi paljon. Eilen sai taas monia hyviä vinkkejä muiden treeneistä esim. Juhan ja Kokkelin treeneistä sain hyviä vinkkejä Tiitun treenaamiseen ja samaten hyviä vinkkejä saatiin eilen henkilöryhmän ja ilmoittautumisen treenaamiseen. 

Tänään oltiinkin ottamassa kevään ekat esineruututreenit. Tiitulla kolme esinettä. Eka tuli tosi hyvin, suora pisto ja esine suuhun ja mamman luo. Toisen esineen kanssa sitten tehtiinkin töitä. En ymmärrä miksi Tiitu ei haista niin hyvin esineitä kuin esim. Duro ja Elli. Onko kyseessä vaan se, että Tiitu tykkää juosta hönöttää nenä kiinni ja siksi ei haista niin hyvin esineitä??  Lähetin Tiitun samalle esineelle varmaan 4-5 kertaa ja sitten vasta sai hajun esineestä. Teki töitä kyllä aika hyvin..  korjasin Tiitua muutaman kerran kun oli mennä väärälle esineelle (roska ruuudn ulkouolella), mutta se ei vaikuttanu tytön motivaatioon vaan jaksoi aina vaan lähteä uudelleen pistolle.

Kolmas esine tulikin sitten toisella pistolla ja tässä näkyi hyvin miten koira sai kesken juoksun hajun esineestä. 

Selkeästi näkyi talven tauko esineruudun tekemisessä. Onneksi lumet nyt sitten sulavat ja metsään pääsee muuten ainakin täällä etelässä jo tekemään vaikka jälkeä.

Maanantaina onkin sitten tottistreenien vuoro Kelliksellä. Kiva homma ;-)