Tervakoski vuoden suurin hoffitapahtuma on taasen takana. Näyttelypäivänä lauantaina aurinko porotti siniseltä taivaalta ja päivän päätteeksi saikin sitten hoivailla palaneita jalkapöytiä ja sääriä. Onneksi edes käsivarsiin olin muistanut laittaa aurinkovoidetta.

Näyttelyyn oli ilmoitettu koiria yli 250, joten määrä oli taasen aika huima. Tiitun olin ilmoittanut käyttöluokkaan, johon oli yhteensä ilmoittautunut 6 muuta narttua. Tiitun sijoittui 7 nartun joukosta toiseksi eli oli KÄY ERI2. 

Alla Tiitu poseeraa:

1784915.jpg

Täytyy sanoa, että kyllä on ERI mukavaa juosta koiran kanssa käyttöluokassa ;-)). Koiria on huomattavasti vähemmän, tilaa on enemmän ja jotenkin on sellainen leppoisempi fiilis juosta kun koiria ei ole niin paljon, joten nyt täytyy alkaa ruvata tekemään tosissaan hommia, jotta Kallekin joskus pääsisi käyttöluokkaan.

Video:

Alla kuvassa käyttöluokan narttujen voittaja Lumen Frey ja toiseksi tullut Tiitu (Willahofs Wonder-Girl)

1784918.jpg

Galax juoksi suuressa avoimessa luokassa 53 muun uroksen kanssa ja sijoittui hienosti loppujen lopuksi toiseksi eli tuloksena AVO ERI2, joten sama sijoitus kuin Tiitulla.

Videot:

Alla Kalle poseeraa.

1784914.jpg

Paras uros ja narttu kehässä ei sijoitusta sitten tullut. Onneksi kuitenkaan ei enään tarvinnut juosta, silla avoimen luokan kilpailuluokassa meinasi happi loppua ;-)). Täytyy sanoa, että kuumassa auringonpaahteessa ei ihan helppoa ollut juosta kierrosta kierroksen perään. Kyllä täytyy olla koiran näyttäjällä erinomaisen hyvä kunto (harrastanut juoksemista) tai sitten niin valtavan ISO tahdonvoima, jotta pärjää Terviksen kehissä. Itse olin aloittanut juoksemisen ennen Tervista jotta sitten jaksaisi juosta, mutta täytyy tunnustaa, että viimeiset kierrokset teki pikkasen tiukkaa siinä kuumassa auringonpaahteessa, mutta periksi ei kyllä olisi annettu ja Kalle olisi kyllä vielä jaksanut vaikka kuinka kauan.

Ohessa alla kuva paras uros kehästä, jossa etumaisena urosten voittaja Otto (Garessan Artaghan) ja Päivi, toisena Kalle (Gipstern Galax), kolmantena Basti (Huvimetsän Bastian) ja Nina. Koko näyttelyn kauneimmaksi valittiin loppujen lopuksi narttu Damirazin Yön-Valtiatar.Onnea kaikille sijoittuneille!!

1784920.jpg

Tervakoski viikonlopun; näytelmän ja tokon suurin anti on tietysti kauniit hovawarttimme, mutta toisena yhtä suurena antina on hoffikaverit, tuttujen ja vähemmän tuttujen näkeminen, leppoisa yhdessäoleminen ja yhdessä osallistuminen ja tuttujen sekä tuntemattomienkin koirakoiden kannustaminen.

Tämän muuten myös huomasi ja totesi siskoni, joka oli elämänsä ensimmäistä kertaa koiranäyttelyssä.

Ensi vuonna siis taasen nähdään!!

PS: Saas nähdä intoutuuko pikkusisko taasen lähtemään mukaan.