Olin eilan ja tänään ottamassa jälkeä Tiitulle sekä Kallelle.

Eilen olin Lampparissa ja tänään käväistiin Veikkolassa. Eilen treenattiin Kallelle kulmia ja tänään oli vuorossa janat. Tiitulle otin eilen ja tänään janaa ja piikkejä.

Kallen eilinen jälki oli aika kivassa sammalmetsässä, jossa tosin oli aika vahvoja polkuja sekä kaikkea ihme kamaa kuten autonrenkaita jne.  no renkaat tosin eivät tahtia haitanneet ja polutkin muutaman ylityksen jälkeen alkoivat mennä ok. Janalla meni jäljen yli, palasi sitten takaisin ja löysi jäljen ja lähti sitten oikeaan suuntaan. Ekat kolme kulmaa oli aika lailla hakemista, mutta sitten viimeiset 3 menivät tosi mukavasti. Yksi keppi jäi metsään, mutta muuten etenkin loppujälki meni tosi mukavasti. Aika . mukava veto Kallella on jäljellä ja joudun pikkasen pitämään kiinni niin, että vauhti ei ihan mene ylinopeudeksiSilmänisku. Kalle tarkentaa aika mukavasti kun pikkasen roikun kiinni samallalailla kun Tiitunkin kanssa.

Tänään otettiin Kallen kaksi janatreeniä toinen vasempaan ja oikeaan. Kummassakin otti oikean suunnan ja ekassa tuuli tuli aika mukavasti vastaan joten Kalle sai kivasti siitä apua. Jäljet oli tosi lyhyet ja kummankin päässä oli 1 keppi,jotka Kalle tarmokkaasti kaivoi maasto ja toi äipälle.  Nyt vaan järjestelmällisesti pidentämään janaa aina maaston mukaan sekä vaihdellen jäljen suuntia.

Tiitulla oli eilen pitkä jana. Lähtö oli suora, mutta sitten lähti ehkä hiukkasen liikaa vetämään vasempaan joten pyysin Tiitun takaisin ja otin lähdön uudestaan. Nyt meni kutakuinkin suoraan, mutta otti takajäljen, jonka korjasin täällä komennolla. Tiitu teki silmukan ja vaihtoi samntien suuntaa ja sitten lähdettiin oikeaan suuntaan. Vauhti oli aikamoista, ei vielä mitenkään pahaa, mutta jouduin pitämään kyllä liinasta aika tavalla kiinni. Eka kulma meni hienosti oikealla ja sitten kohta tulikin keppi jonka Tiitu ilmaisi hienosti. Jatkettiin matkaa ja sitten tuli piikki jonka ajoi yli noin 2-3metriä,lähti tsekkaamaan ensin oikealle muutaman metrin, mutta tuli takaisin ja lähti vasempaan suuntaan. Hieno tytsä! Sitten jatkettiin matkaa, tuli toinen keppi, ilmaisu hyvä. Matka jatkui sitten aikamoiseen alamäkeen, jote tultiin kyllä aikamoista vauhtia. Yritin jarruttaa sen minkä voin.. alhaalla metsässä tuli seuraavaksi kulma vasemmalla, jonka suoritti ihan ok. Sitten olikin loppusuora, jonka päässä oli vika keppi, jonka Tiitu ilmaisi hienosti. Hyvin meni Tiitun jälki ja ilmaisut hyviä.... kunhan vaan roikun ja pidän määrätystä vauhdista kiinni niin hyvin menee Cool

Tänään Tiitulla oli taasen aika pitkä jana, muutama kulma ja piikki neljällä kepillä. Jana ei ihan suoraan mennyt, mutta muuten tyttö teki sen hyvin ja tavoitteellisesti. Otti oikean suunnan ja sitten taasen ei muuta kuin liinasta kiinni ja roikkumaan perään. Eka kulma hineosti, Ekan kepin jätti ja mietin, että mitäs nyt?  Pyysin Tiitun takaisin ja pyysin ilmaisemaan kepin. Ilmaisi kepin heti ja miellusti. Nyt en sitten palkannut tästä, koska olin joutunut huomauttamaan unohduksesta. Pikkasen katteli tyttö mua kumman näköisenä, mutta lähti sitten taasen innokkaasti matkaan. Aikamoinen vauhti oli tytöllä ja meikäläisellä oli aikamoisia vaikeuksia pysyä pystyssä ja yrittää lukea koiraa kun koko ajan piti katsoa mihin astuu. Maa oli muuten hvää, mutta täynnä koloja, pikkukumpareita, risuja ja kaatuneita isoja ja pieniä puita. Seuraava keppi tulikin tosi hienosti sekä kolmaskin (kolmatta en edes muistanut missä oli, koska en ollut merkannut keppejä ollenkaan). seuraavaksi tulikin piikki, jonka Tiitu teki aika hyvin ..  pikkasen meni yli mutta korjasi heti oikeaan suuntaan ja taasen mentiin Nauru. Loppujäljen olin tehnyt pikkasen kiemurrellen, koska yleensä teen aika suoria jälkiä ja hyvä on välillä tehdä koiralle myös kiemuroitakin ettei niin suoraviivaisesti vedä kaikkia jälkiä.  Tiitulla ei ollut mitään vaikeuksia hoitaa loppujälkeä ja vikan kepinkin ilmaisi mulle tosi tarmokkaasti eli taisi se ekan kepin palkkaamattomuus vaikuttaa kun kaikki muut kepit ilmaistiin aivan vallan loistavasti.

Tiitun  kanssa täytyy vielä treenata lisää piikkejä ja janaa sekä ottaa vaihtelevia maastoja eli kalliota, suota jne. Suo nyt tosin ei ole Tiitulle mitenkään vaikea eika polkujen ylitykset eikä ojat. Tosin metsätien ylitystä ei olla montaakaan kertaa otettu eli niitä myös lisää sekä hakkuuaukeita.

Hyvin meni viikonlopun jäljet, joten tyytyväinen täytyy olla. Ensi vkonloppuna mennäänkin sitten leireilmään ja ottamaan vaihteeksi peltojälkeä.